Filmning med drönare

Hej igen bloggen!

Nu ska jag för er berätta om en händelse som inträffade förra veckan när jag och mina kollegor med hjälp av ett företag skulle skapa en reklamfilm. Digital marknadsföring utvecklas varje dag och vi vill alltid vara redo för att hoppa på nya trender inom denna branschen så vi beslöt oss för att skapa en reklamfilm istället för att bara köra annonser. Vi mötte upp filmteamet på en äng och jag fick syn på en drönare, tekniknörd som jag är så flyttades fokus från reklamfilmen till drönaren. Ena filmaren skulle alltså använda sig av en drönare, grymt! Det visade sig att jag inte var den enda som hade ett stort teknik intresse utan stora delar av filmteamet tyckte att teknikutvecklingen var fascinerande. Jag började ställa lite frågor om var de hade köpt drönaren och hur kvalitén var på den samt på kameran. Han tog ett snabbt varv på ängen för att demonstrera och jag blev totalt såld, så dagen efter bestämde jag mig för lite impulsivt köpa en drönare.

Nog om mig och min drönare, nu återgår vi till reklamfilmen. Vi spenderade hela dagen ute på ängen för att kunna få rätt ljus och omgivning. Jag har ännu inte kollat på resultatet utan vi fick in hela videon bara för några timmar sedan, men jag har sett lite förhandsvisning och den gjorde mig mäkta imponerad. Det är häftigt vad man idag kan göra i alla olika redigeringsprogram och med olika linser till kamerorna, vi stod på en helt vanlig äng men utifrån det jag har sett i filmerna så ser det ut att vara en av landets vackraste platser. Nej nu får det vara nog, jag måste verkligen ut och prova min nya drönare, kanske kommer det lite bilder och någon video på resultatet senare ikväll.

Ha det gott!